Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği aktarıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Mercimeği aynı tencereye aktarıp, üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. Sonrasında içine bulguru ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocağı söndürün. Bir tavaya aktardığınız zeytinyağında ince doğranmış soğanı 3-4 dakika kavurun ve pilavın üzerine döküp karıştırın. Pilavı servis kabına aktarıp domates dilimleri ve maydanoz ile süsleyin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL