Mantarlı Zeytinli Tavuk

ORTA 4 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etini şeritler halinde kesip, yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarmısak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin. Sıvıyağı tavada ısıtın. Tavuk etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın. Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin. 1 dakika karıştırarak, pişirin. Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, tavuk suyunu ekleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Suyunu çekene dek kaynatın. Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...