Mantarlı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etlerini jülyen doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...