Mantarlı Hindi Sote

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarmısağın kabuğunu ayıklayıp, doğrayın. Tencereye margarini koyup biraz erittikten sonra yarım kg hindiyi katın. Hindi etini kendi suyuyla 5 dakika kavurun. Sonrasında soğan, sarmısak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman doğranmış maydanozu üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...