Mantarlı Domates Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domateslerin tepelerini kapak şeklinde kesip, içlerini dikkatlice boşalttıktan sonra tuzlayın. Mantarları yıkayıp limonlu suda birkaç dakika bekletip incecik dilimleyin. Maydanozların yarım demetini ve arpacık soğanları incecik kıyın. Bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını döküp, salça, arpacık soğanları ve maydanozu birlikte 2-3 dakika kavurun. Üzerine mantarları, kıyılmış sarmısağı, karabiber ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktaki harca, et suyu ve sirkeyi ilave edip birkaç dakika birlikte pişirin. Kare dilimlediğiniz jambonları, ekmek içi ve kaşar peynirini de koyduktan sonra birkaç kez birlikte çevirip ocaktan alın. Hazırladığınız malzemeyle domatesleri doldurun. Kalan maydanozların saplarını ayırıp fırın tepsisine yayın. Domateslerin kapaklarını kapatıp üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL