Levrek Deniz Çerezi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fileto levreği 4 eşit parçaya bölerek, biftek şeklinde açın. Somonu 4 parçaya ayırın ve levreklerin üzerine yerleştirin. Karides, mantar ve balık baharatını üzerlerine pay edin. Kenarlarını içe kıvırarak rulo şeklinde sarın. Dolmaları önce, iyice çırpılmış yumurtaya batırın. Ardından susama bulayıp, kızgın yağa atın. Altın sarısı renk alana dek 5 dakika kızartın. Bu arada bir kapta soya sosu, mayonez, susam yağı ve ketçapları karıştırın. Kızarttığınız susamlı dolmaları servis tabağına alıp, hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL