Lahanalı Kuzu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETLERİ tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin. Soğan, salçalık kırmızı biber ve havuçları ise küp doğrayın. Kereviz yapraklarını ve sarmısakları kıyın. Hazırladığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyin. Salça ve pulbiberi de katıp 1-2 dakika daha kavurun. Etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup 1 taşım kaynatın. Küp doğradığınız domatesleri, kekik, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. Suyunu ara sıra kontrol ederek ağır ateşte bir buçuk saat pişirip altını kapatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayıp tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Etleri üzerine yerleştirdikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...