Kuzu Kolu Paçası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti, çelik tencerede hiç yağ ve su ilave etmeden, suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Et bıraktığı suyu iyice çekince üzerine tuz ekleyin. Etlerin üzerini 3 parmak aşacak kadar sıcak su dökün. Ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak, etler yumuşayana dek pişirin. Daha sonra eti, delikli kepçe ile alarak kapaklı bir kap içinde bekletin. Ayrı bir tencereye unu, 2 su bardağı su ile karıştırılmış etsuyunu, dövülmüş sarımsakları, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu katıp karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Hazırladığımız yoğurtlu sosu, servisten hemen önce tabağa aldığınız etlerin üzerine dökün. Tavada tereyağını eritip pulbiberi ekleyin ve ateşten alın. Biberli yağı sosun üzerine gezdirip, dereotu serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL