Kuzu Etli Saray Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU kolun kemiğini çıkarıp, eti açın. Daha sonra et döveceği ile döverek inceltin. Kabak ve havuçları rendeleyin. Sıvıyağı bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kabak ve havucu ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik katın. Kısık ateşte karıştırarak 15 dakika sote edin ve ılınmaya bırakın. Kuzu etini düz bir zemine koyun. Üzerine sebzeli karışımı yayın. Fıstığı serpin ve eti rulo yapın. Daha sonra alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Pişen kuzu sarmayı dilimleyin. Patatesleri soyup, jülyen doğrayın ve kızartın. Servis tabaklarına önce patates koyun. Üzerine dilimlenmiş kuzu sarmayı yerleştirin. Koyun kekik ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL