Kuşkonmazlı Tavuk Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK pirzolalarını iki adet streç film arasına koyarak (bu işlemi kasaba yaptırmak da mümkün) dövün. Genişleyen et kısımlarına kuşkonmazı, tavuk ciğerini, tuzu ve karabiberi dökerek rulo halde katlayın ve sıkıca alüminyum folyolara sarın. Folyolanmış tavuk rulolarını geniş bir tencerede şarap ve su ile birlikte tencerenin içindeki sıvı miktarı yüzde 60 çekene kadar kısık ateşte (yaklaşık 45 dakika) pişirin. Folyolardan çıkarıp dilimlediğiniz tavukları ağız tadınıza göre garnitürle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL