Kuruyemişli Pirinçli Çalı Fasulye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyeyi temizleyip uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip, fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp kızdırın. Üzerine ceviz, fındık ve bademi ekleyip, renkleri dönene kadar kavurun. Ilındıktan sonra irice çekin. Diğer taraftan ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp süzün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pirinçle karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine fasulyeyi ekleyin. Ceviz, badem ve fındığı ilave ederek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL