Kuruyemişli Pirinçli Çalı Fasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi temizleyip uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip, fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp kızdırın. Üzerine ceviz, fındık ve bademi ekleyip, renkleri dönene kadar kavurun. Ilındıktan sonra irice çekin. Diğer taraftan ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp süzün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pirinçle karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine fasulyeyi ekleyin. Ceviz, badem ve fındığı ilave ederek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...