Kurufasulyeli Safranlı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeyi haşlayıp süzün. Yağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun. Üzerine ince kıydığınız taze soğanı ve salçayı ilave edin. Tuz ve pul biber ekleyin. 2-3 dakika kavurup suyu ve et bulyon'u ilave edin. Suyu tamamen çekince altını kapatıp, sıcak tutun. Diğer taraftan pilav için, safranı yarım kahve fincanı suda bekletin. Yağı bir tencerede kızdırıp üzerine eklediğiniz yıkanmış pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Safran ve tuz ilave edip kapağını kapatın. Orta ateşte yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra altını kısıp tamamen suyunu çekene kadar bu şekilde pişirin. Ocağı kapatıp pilavın üzerine kağıt havlu serin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Çukurca bir kabı yağlayıp pilavı ortası boş kalacak şekilde kaba yerleştirin. Kuru fasulyeli içi pilavın ortasındaki boşluğa koyun. Üzerini düzeltip uygun bir tabağa ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.