Kuru Domatesli Ayva

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domatesleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında 2-3 saat bekletin. Soğanı yemeklik, sivri biberi ince halka şeklinde doğrayın. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun. Yarım çay bardağı sıvıyağı bir tavaya alıp eti kızartın ve bir kaba alın. Kalan sıvıyağı ayrı bir kaba alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Kurutulmuş domates, sulandırılmış salça, küp doğranmış domates ve sivri biber ilave edip 1-2 dakika sote edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 40- 45 dakika pişirip nar ekşisi ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...