Komhpiste (Balkan Yemeği)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISPANAK yapraklarını dallarından ayırın. Kalan ıspanak yapraklarını ince ince kıyın ve iyice yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kaba, kıyılmış yaprakları, rendelenmiş soğanı, kabartma tozunu, naneyi ve yumurtayı aktarın. Malzemeyi harmanlayın. Son olarak unu ve tuzu katıp iyice yoğurarak püre haline getirin. Ispanak harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına, fazla derin olmayacak şekilde parmakla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp, yuvarlak haline getirdiğiniz ıspanak toplarını tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sonrasında tepsiyi fırından çıkarıp ocağa koyun. Sıvıyağ ile birlikte kaynatılmış suyu tepsideki "Komhpiste"nin üzerine gezdirerek dökün. Suyu çekene dek pişirin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...