Köfteli Kabak Rulo
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAKLARI uzunlamasına dilimleyip, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı hafifçe kızartın. Köfte için kıyma, dövülmüş sarmısak, ıslatılıp ufalanmış bayat ekmek, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Harçtan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Daha sonra sıvıyağda kızartıp, kenara alın. Bir adet kabak dilimini düz bir yere yayın. Üzerine köfte yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Kabağın açılmaması için kürdan yardımıyla sabitleyin. Kalan kabak dilimleri ve köfteleri de aynı şekilde hazırlayıp, tencereye dizin. Ayrı bir yerde domatesi rendeleyip, biber ve domates salçası ekleyin. Sosu tenceredeki kabakların üzerine gezdirin. Tereyağı ve tuz ekleyip, 10 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ve kiraz domatesle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL