Kıymalı Sebze Oturtma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KIYMAYI 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alın. Tuz ve karabiber ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kavurun. Diğer taraftan ayıklanmış kırmızı soğan ve kabağı halka şeklinde doğrayın. Bir tencereye önce halka soğan, üzerine kabak yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıyma, en üste de küp doğranmış domates koyun. Geri kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tencereye kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve suyu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL