Kıymalı Karnıbahar Oturtma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 KARNABAHARI orta büyüklükte çiçeklere ayıralım. Çiçekleri bir tencereye alalım ve üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edelim. 2 Karnabaharı, hafifçe yumuşayana dek haşlayalım. 3 Tavaya aktardığımız 4 çorba kaşığı sıvıyağda kıymayı, küp doğranmış soğan ve sarmısakları kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip, birkaç kez çevirelim. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyelim. Kıymalı sosu karnabaharların üzerine gezdirelim ve ağır ateşte yemeğimizi 20-25 dakika pişirelim. Servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...