Kırmızı Biberli Tavuk (Macar Mutfağı)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı piyazlık doğrayın. Bir tavada sıvıyağ ile soğanları kavurun. Kırmızı biber ve et suyunu ilave edip karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tavukları ikiye bölün. Tavukları ve domatesi tavaya alın. Tuz ve sarımsağı da ekleyerek orta ateşte soteleyin. Bu arada sosu hazırlamak için krema ve unu kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kemiklerini çıkarttığınız tavukları servis tabağına alın. Tavukları sos ile kaplayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL