Kiremitte Palamut
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavaya tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup karıştırın. Üzerine ince kıyılmış sivri biber ve mantarları, karabiber, pul biber, kekik ve soya sosunu ilave edip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Yağlanmış kiremitin ya da toprak kabın üzerine, pişirdiğiniz malzemeyi yayın. Üzerine dört eşit parçaya bölünmüş filetoları yerleştirin. Filetoların üzerine de ince kıyılmış sarımsak ve soyalı karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL