Kıbbe
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BULGURU ıslatıp, 30 dakika dinlendirin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, yenibahar, sebzeli çeşni, kıyılmış
soğan ve tuzu iyice yoğurun. Harcı için kuzu kıymasını, soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine dolmalık
fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Antepfıstığı ceviz, karabiber, sebzeli çeşni, yenibahar, kimyon tuz ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bulgurlu karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve parmağınızla içini oyun. Harçtan koyup kapatın. Tüm malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL