Keklikli Risotto

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEKLİĞİ yıkayıp, kuruladıktan sonra tuz ve karabiberle ovun. 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. 4 diş bütün sarmısak ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp 2 dakika soteleyin. Sarmısakları tavadan alıp, kekliği ekleyin. Her tarafı kızarana dek pişirin. Soya sosu ilave edin. Su ekleyip, kapağını kapatın. Bir-iki taşım pişirip fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Risotto için, derin bir tavada kıyılmış soğan ve sarmısakları zeytinyağında soteleyin. Pirinç ekleyip, 5 dakika kavurun. Sebze suyunun bir kısmını azar azar ekleyin. Bu işlemi su azaldıkça tekrarlayın. Pirinç dişe gelecek sertliğe ulaşınca kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin. Bezelye ve kıyılmış soğan ilave edin. Ocaktan alıp, parmesan peyniri ve tereyağı ilave edin. Hızlı şekilde karıştırın. Risotto lapa görümünü alınca servis tabağına alın. Keklikle birlikte, dilerseniz demiglace sos gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.