Kaz Ciğeri Eşliğinde Kral Karides
Kaz ciğerinin zengin ve kremsi dokusu ile kral karidesin tatmin edici lezzeti, bu tarifte mükemmel bir uyum yakalıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını tavaya alıp, elma dilimlerini ekleyin. Ağır ateşte önlü arkalı kızartın. Aynı tavada ciğerlerin her iki tarafını bir-iki saniye kızartın.
-
2
Kral karidesleri ızgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Sos için rezene köklerini haşlayıp blenderden geçirin. Krema, karabiber ve tuz ekleyip ocağa oturtun. 2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Servis tabağına kral karidesleri kalp şeklini alacak biçimde yerleştirin.
-
3
Çevresine rezene sosu gezdirin. Tabağın etrafına elma dilimlerini, onların da üzerlerine ciğerleri yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL