Karnabahar Güveç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TEREYAĞINI eritip, kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Taze soğanların beyaz kısımlarını ince kıyın. Salça, pulbiber, maydanoz kişniş, tuz ve taze soğanları da kıymaya ekleyin. Birkaç dakika birlikte kavurduktan sonra, suyu ilave edip 10 dakika süreyle pişmeye bırakın. Diğer tarafta çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL