Karalahana Ezmesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın. Lahanaları yıkayıp süzün. Daha sonra saplarını ve ortasındaki kalın kısımları çıkarıp ince kıyın. Geniş bir tencerede bol su kaynatıp, lahanaları 15 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir tencereye 6 su bardağı su koyup bir taşım kaynatın. Üzerine karalahana, kurufasulye, tereyağı, pulbiber ve tuz katıp, orta ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra tenceredeki suyun 3/4'ünü bir kepçe ile ayrı bir kaba alın. Tenceredeki lahanaları tahta bir kaşık yardımı ile eze eze pişirin. Lahanalar tamamen ezilince, tencereden aldığınız suyu tekrar ilave edin. Üzerine azar azar mısır unu ilave edin. Sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.