Kanka Yemeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hİndİ etlerini yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağı, ince kıyılmış sarmısak ve küçük doğranmış havucu ilave edin. Arasıra karıştırın. Etler pişince, parçalara ayırdığınız brokolileri ekleyin. Arasıra karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Tuz, baharat ve soya sosunu ekleyip karıştırın. Bu arada beşamel sos için zeytinyağında unu hafifçe kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Beşamel sosu yemeğe ekleyip karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika bekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL