Kadayıflı Tavuk Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KADAYIFI elinizle didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edin. Daha sonra tavuk etlerini rulo şeklinde sarın. Kadayıftan bir miktar alın ve avucunuzun içinde düzleştirip, içine rulo yapılmış tavuk etini koyun. Bu kez kadayıfı ortasında tavuk rulosuyla birlikte sarın. Diğer tavuk rulolarını da aynı şekilde hazırlayın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kızarmış kadayıflı tavuk sarmaları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...