Kabaklı Sufle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAKLARI iyice yıkayıp, kabuklarını soymadan kalın küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye aktarıp, üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin ve haşlayın. Sonrasında suyunu iyice süzdürüp ezin. Muskatı rendenin küçük tarafını kullanarak rendeleyin. Tavaya tereyağını aktarıp eritin. Üzerine unu ekleyip kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırın. Rendelenmiş muskatı ekleyip, boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Tavayı ateşten alıp, içine küp doğranmış sosisleri ilave edin. Sosisli karışımı kabaklara ilave edip, üzerine çırpılmış yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peynirini, ekmek içini ve tuzu koyup karıştırın. Kalıbı yağlayıp, üzerine galeta unu serpin. Hazırlanan kabaklı harcı kalıba dökün. Orta ısılı fırında 40-50 dakika pişirin. Servis tabağına ters çeviririp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL