Izgara Sebzeli Piliç Göğsü Fırın

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp sıvıyağ ile yağlayın. Baharatları üzerine serpip ovalayın. Tavuk etlerini ve kemiklerini bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuması için kenara alın. Jü sos için, kızarmış tavuk kemiklerini bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Sıvıyağ ve soya sosu ekleyin. Kıyılmış sebzeleri ekleyip 40 dakika daha kaynatıp süzün. Başka bir tencereyi ocağa koyup tereyağını eritin. Unu ekleyip çırpma teliyle karıştırarak kavurun. Süzülmüş tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tekrar süzün. Diğer tarafta patlıcan, kabak, soğan, mantar ve biberleri yuvarlak şekilde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip ızgarada kızartın. Tavukları birer parmak kalınlığında dilimleyin. Kızarmış sebzeleri aralarına yerleştirin. Servis yapmadan önce sıcak fırında 5 dakika ısıtın. Jü sos ve safranlı pilavla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...