Ispanaklı Kuzu Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Ispanağı kavrulan soğana ekleyin. Yüksek ateşte, ıspanak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ilave ederek tencereyi ateşten alın. Ayıklanmış sarmısakları ilave edin. Bir tavada ekmek dilimlerini kızartıp küp şeklinde doğrayın ve ıspanaklı karışıma ilave edin. Kuzu budunun kemiklerini çıkarın ve kağıt gibi incelterek, iç kısmını tuz ve karabiberle ovun. Ispanaklı harcı etin tuzlanmış iç yüzüne yayın. Rulo haline getirip pamuklu bir iple bağlayın. Bir tencerede kızdırdığınız 2 çorba kaşığı zeytinyağında rulonun her iki tarafını kızartın. Sirke, kekik ve su koyduğunuz düdüklü tencerede kuzu sarmayı yarım saat pişirin. Pişen eti servis tabağına alıp iplerini kesin. 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL