Ispanaklı Hindi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hindi göğüs etinin ikisini de, hiç dövülmeden, ortasından kese şeklinde kesin. Kenarlarını kesmeden bıçağı ucuna kadar batırıp, sağa sola oynatarak çıkarın. Gerekirse parmağınızla da genişletebilirsiniz. Ispanağı haşlayıp ince ince kıyın ve bir kaba aktarın. Üzerine lor peynirini, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı hindi göğüs etlerinin içine doldurun (doldurma işlemini varsa sıkma torbasıyla da yapabilirsiniz). Sonrasında göğüs etlerini fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sıvıyağı sürün. Arzuya göre, sürdüğünüz sıvıyağı kekik, kimyon vs. gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Havucu uzun dilimler halinde kesmek için, soyacakla boydan boya bastırarak, soyar gibi kazıyın. Hindi göğüs etlerini, havuç dilimleri eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...