İşkembe Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İŞKEMBEYİ temizledikten sonra kare kesecikler halinde kesin. Buğday ve nohutu bir gece suda beklettikten sonra içine kıyma ve soğanı katıp yoğurun. Pulbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Harcı işkembelerin içine doldurup açık olan ağzını dikin. Su dolu tencereye kemik, soğan ve limonu ilave edip kaynatın. İçine işkembeleri atıp tencerenin ağzı kapalı olarak önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 4 saat pişirin. İster sulu ister sade şekilde sıcak olarak servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...