Isırgan Otlu Tavuk Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğüslerini ortadan enlemesine yarın (diğer yanını da koparmadan bırakın). Hafif döverek genişletin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip yarım saat kadar bekletin. Isırgan otunu yıkayıp haşlayın ve soğuk suya çıkararak süzdürün. Daha sonra incecik kıyın. Bir miktar zeytinyağında, soğan ve sarmısak ile soteleyin, soğumaya bırakın. Zeytinyağında dinlenmiş tavuk göğüslerini ortadan ayırın. Bir yanına hazırladığınız harcı ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Diğer yarısını harcın üzerine kapatın ve iki-üç yerinden kürdanla tutturun. Orta ısılı ızgarada pişirin. Tabağa önce mısır unu garnisini kaşıkla şekillendirerek yerleştirin. Daha sonra acılı domates sosunu tabağa yayın ve üzerine pişirdiğiniz tavuk dolmalarını koyun. Dilerseniz ızgarada pişirilmiş sivri biber ve domates ilavesi ile servis yapın.
Garnitürün hazırlanması: Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını koyup eritin. Mısır ununu ekleyip, hafif kavurun. Krema ve sütü ekleyip çok az kaynatın. Son olarak az tuz ve rendelenmiş taze zencefil ilave ederek ocaktan alın.
Sosun hazırlanması: Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Sarmısakları da incecik rendeleyip, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek ocağa koyun. Suyunu hafifçe çektirin. Tuz, karabiber, pulbiber, ince doğranmış fesleğen yapraklarını ekleyip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler