Hindi Fümeli Tavuk Butları
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını oda sıcaklığında bekletip iyice yumuşamasını sağlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsak ekleyin. Karışımı tavuk butlarının üzerine ve deri altlarına sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarın ve mutfak ipiyle bağlayın. Tavukları fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri dilimleyin. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Daha sonra sebzeleri bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharat serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip tavukla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL