Hamsi Çıtçıt
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsiyi ayıklayın ve yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir kenara alın. Ayıklanmış pırasa, taze soğan ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bütün sebzeleri derin bir kaba alıp, karıştırın. Sebzelerin yarısını yağlanmış bir tavanın içine yayın. Üzerine hamsiyi yerleştirin. Kalan sebzeyi de en üste yayıp, sirkeyi gezdirin. Ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte hamsi çıt çıt edene kadar pişirin (bu yüzden yemeğin adına
"hamsi çıt çıt" denmiştir). Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL