Güveçte Kurufasulye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Akşamdan süt ile ıslattığınız kuru fasulyeyi ertesi gün süzüp, haşlayın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ufak parçalara ayırdığınız kuzu kemiklerini ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ve unu da ekleyip kavurduktan sonra soğuk su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra haşlanmış fasulyeyi, domatesi ve baharatları ekleyip biraz daha kaynatın. Kaynayan karışımı güvece döküp orta ısılı fırına koyun ve 1 saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL