Greyfurt Graten

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    GREYFURTLARIN üstlerini kapak şeklinde kesin. Elinizle suyunu sıktıktan sonra kabuklarını zedelemeden içlerini boşaltın. Yıkayıp kenara alın. Tavuk göğsünü çok ince doğrayıp bir tencereye alın. Sıvıyağda hiç su eklemeden kavurun. Üzerine ince kıyılmış mantar ilave edin. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra krema ile birlikte pişmekte olan tavuğa ekleyin. Sıktığınız greyfurt suyundan 1 çay bardağı kadarını da tencereye ilave edin. Karışıma ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız harcı greyfurtların içine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...