Fıstıklı Sarma Beğendi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Terbiyeyi hazırlayın. Bunun için soğanı rendeleyip avucunuzla suyunu sıkın ve bir kaba alın. Üzerine diğer terbiye malzemesini ilave edin. Kuzu etini 4 parçaya ayırıp hafifçe dövün. Antepfıstığını içlerine paylaştırın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Etleri terbiyenin içine koyup 6 saat bekletin. Beğendi için, patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin ve kabuklarını soyun. Tereyağını bir tavaya alıp doğranmış patlıcanı 10 dakika karıştırarak pişirin. Diğer taraftan zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra ocaktaki patlıcana ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kaşar peynirini ilave edin. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan sosu için, tereyağını küçük bir tavada eritip salçaları kavurun. Üzerine su, kıyılmış kekik, tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Terbiyede bekleyen etleri ızgarada pişirin. Servis tabağına önce beğendiyi koyun. Üzerine etleri yerleştirip sosu gezdirin. Etli pilav ve dilerseniz elma dilim patates eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL