Fırında Kabak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAKLARIN kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın. Üzerine çıkana kadar su ekleyip, yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp, verev doğrayın. Kurutulmuş domatesi kaynar suyun içinde 15-20 dakika bekletip, süzün. Fırın kabının içine bir dilim kabak, bir dilim kurutulmuş domates olacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Ayrı bir kapta ekmek içi, kıyılmış maydanoz, ufalanmış fesleğen, kaşar peyniri ve tuzu karıştırın. Kabağın üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL