Fırında Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ENGİNARLARI iyice yıkadıktan sonra limon suyu ve 4 su bardağı su ile tencereye alın. Yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin ve kevgir yardımıyla tencereden alıp, fırın tepsisine yerleştirin. Zarı soyulmuş mantarları, 2 su bardağı suda 5 dakika haşlayın ve süzün. Küp şeklinde doğrayıp, bir kaba alın. İçine beyaz peynir, rendelenmiş dil peyniri, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, tuz ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırıp, enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...