Fındıklı Karalahana Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    FINDIKLARI yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. İçinden 1 avuç kadarını kenara alıp kalanları bir bıçakla ince ince kıyın. Tereyağını eritip piyazlık doğranmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Üzerine pirinç ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın. Karalahanaları yıkayıp haşlayın. Ortalarındaki kalın damarı bir bıçakla çıkarın. Keserek dikdörtgen formu verdiğiniz karalahana yapraklarının içine fındıklı içten koyup muska şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine pulbiber, ayırdığınız fındıklar, sıvıyağ ve kalan suyu ekleyip yarım saat pişirin. Arzunuza göre sade ya da sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...