Fındıklı Karalahana Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    FINDIKLARI yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. İçinden 1 avuç kadarını kenara alıp kalanları bir bıçakla ince ince kıyın. Tereyağını eritip piyazlık doğranmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Üzerine pirinç ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın. Karalahanaları yıkayıp haşlayın. Ortalarındaki kalın damarı bir bıçakla çıkarın. Keserek dikdörtgen formu verdiğiniz karalahana yapraklarının içine fındıklı içten koyup muska şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine pulbiber, ayırdığınız fındıklar, sıvıyağ ve kalan suyu ekleyip yarım saat pişirin. Arzunuza göre sade ya da sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...