Falafel

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohutları robotta püre haline getirin.
    Soğanı ve sarımsakları rendeleyin.
    Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp, galeta unu ilavesiyle köfte harcı kıvamında bir harç yoğurun.
    Derin bir tavaya sıvı yağ alıp kızdırın (Ben derin ve küçük bir kap kullanıyorum; hem yağ çabuk ısınıyor hemde fazla yağ kullanmamış oluyorum)
    Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kızgın yağa atın.
    Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayın.
    Sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun...

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...