Etli Pırasa Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PIRASALARI dört parmak genişliğinde kesin. En dışta kalan halkasını çıkartın. İçlerindeki halkaları da tek kat kalacak şekilde çıkartın. Kıymayı bir kaba alıp üzerine ince kıyılmış soğanı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve kıydığınız maydanozu ekleyin. Salçaları ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi yoğurun. Pırasaları harçla doldurup kare bir fırın tepsisine dizin. Bir taraftaki pırasaları yatay bir taraftakileri dikey dizin. Böylece ağızları açılmaz. Üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin. Zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirin. Tepsiyi alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırını kapatarak, tepsinin üzerindeki folyoyu alın ve dolmaları fırının sıcaklığında 10 dakika bekletin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL