Etli Karalahana Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BİR tencereye bol su koyup ocağa oturtun. Su kaynamaya başladığında temizlenmiş karalahana yapraklarını içine atıp 7-10 dakika süreyle haşlayın. Çıkarır çıkarmaz soğuk su dolu bir kaba koyun. Soğuduktan sonra sudan alın. Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine ayıklanıp yıkanmış 2 su bardağı osmancık pirinci ilave edin. İnce kıyılmış beyaz kuru soğanı ve iç yağı üzerine ekleyin. Zeytinyağı hariç kalan malzemeyi da harca katıp yoğurun. Lahana yapraklarını hazırladığınız harçla doldurup sarın. Dolmaları tencereye dizip üzerini geçecek kadar soğuk su ile zeytinyağını ekleyin. Ocağa oturtup kanayana kadar orta ateşte tutun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirip, dilerseniz sarmısaklı yoğurtla servis edin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.