Etli Kabak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAKLARI yıkayıp saplarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Kabak oyacağı ile kenarları çok kalın olmayacak ancak kabaklar da çok yıpranmayacak şekilde içlerini oyun. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine pirinçleri ve kıyılmış soğan ve maydanozları ekleyin. Salçaları ve baharatları da katıp yoğurun. Kabakların 2/3'ünü hazırladığınız harçla doldurun. Üst kısımlarına ise domatesten kapak yapın ve tencereye dizin. Dolmaların üzerine çıkacak kadar su ve zeytinyağını ilave edin. Kaynayana kadar orta ateş üzerinde pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirip ocağı kapatın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...