Etli Dut Yaprağı Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DUT yapraklarını kaynayan suda 3- 5 dakika süreyle haşlayın. Ayrı bir yerde 3 su bardağı pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Kıymayı çukur bir kaba koyun. Pirinci ve kalan malzemeyi üzerine ekleyerek yoğurun. Dut yapraklarını açıp içlerine bu harçtan koyun ve çok sıkıştırmadan sarın. Tencereye dizip üzerine ağırlık koyun. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tencereyi ocağa oturtun. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynayınca ocağı kısın ve 25 dakika daha pişirin. 10- 15 dakika dinlendirdikten sonra, sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL