Enginarlı Patates Tava

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup, ılınınca buzdolabına koyun. Soğuyunca çıkarıp ince ince dilimleyin. Enginarların sapını 5 cm uzunluğunda kestikten sonra temizleyin. Limon suyu eklediğiniz suda 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sarmısakları kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın. Rokaları temizleyip elinizle küçük parçalar halinde koparın. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp patatesleri ekleyin. Sarmısak, soğan, karabiber ve tuz ilave edin. Patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Diğer taraftan kalan tereyağı ve zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp haşladığınız enginarları üzerine ilave edin. Hızlı ateşte enginarları kavurun. Sirkeyi de ekleyip bir iki çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Rokaları tavaya alın. Şöyle bir çevirip ocaktan kaldırın. Patatesleri karışıma ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.