Çoban Kavurma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Et, soğan ve domatesleri kuşbaşı doğrayın. Tereyağını sac tavada eritip etleri ilave edin ve suyunu bırakmaması için, yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Etlerin pişmesine yakın, doğradığınız soğan, sarmısak ve mantarları ilave edin. Soğanlar pişince domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Domatesler diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Sac tavayı ocaktan alıp üzerine kekik serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL