Chimichanga (Meksika Yemeği)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk etlerini yıkayıp jülyen doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada tavukları kavurup ocaktan alın. Domateslerin kabuklarını soyun. Küp küp doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine sıvıyağ, un, sıcak su ve salçayı ekleyip, karıştırarak kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tavukları ve soya sosunu ekleyin. Bütün malzemenin harmanlanması için karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Pita ekmeklerini ortadan kesin. Dış yüzeylerini yağlayıp, yapışmayan tavada renkleri dönünceye kadar kızartın. Kaşar peynirini küp küp doğrayıp pidelerin içine paylaştırın. Üzerine mısır, acı sos ve kekik serpip açık şekilde önceden ısıtılmış fırına sürün. Peynir eriyince fırından çıkartıp içlerine tavuklu karışımı pay ederek kapatın. Yanında arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL