Chimichanga (Meksika Yemeği)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk etlerini yıkayıp jülyen doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada tavukları kavurup ocaktan alın. Domateslerin kabuklarını soyun. Küp küp doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine sıvıyağ, un, sıcak su ve salçayı ekleyip, karıştırarak kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tavukları ve soya sosunu ekleyin. Bütün malzemenin harmanlanması için karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Pita ekmeklerini ortadan kesin. Dış yüzeylerini yağlayıp, yapışmayan tavada renkleri dönünceye kadar kızartın. Kaşar peynirini küp küp doğrayıp pidelerin içine paylaştırın. Üzerine mısır, acı sos ve kekik serpip açık şekilde önceden ısıtılmış fırına sürün. Peynir eriyince fırından çıkartıp içlerine tavuklu karışımı pay ederek kapatın. Yanında arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL