Çam Fıstıklı Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye alın, üzerine zeytinyağını ve dolmalık çam fıstığını ekleyin. Kısık ateşte patlıcanları bir yandan karıştırıp kavururken, öte yandan tuzunu ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Karışımı sotelenmeye bırakırken; sarmısağı, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Önce domatesi, ardından biberleri ve sarmısağı tencereye alıp, hafif karıştırarak sotelemeye devam edin. Ateşi iyice kısın ve yemeği kendi suyuyla 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz, yemeğe bir tatlı kaşığı toz şeker de ilave edebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.