Cacıklı Arap Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle ince bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice yoğurup, misket
    köfteler yapın. Köfteleri önce buharda haşlayıp, daha sonra çok az kırmızıbiberle zeytinyağında hafifçe
    kızartın. Pazıyı ince kıyıp haşlayın ve suyunu sıkıp top yapın. Süzme yoğurda ince kıyılmış sarmısağı katıp,
    pazıyla karıştırın. Pazıyı servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...